home

 

Rusalii in Tara Surasului

 

RUSALII in THAILANDA - SEJUR iN KRABI

 

Krabi - Insula lui James Bond - Insulele Phi Phi - Insula Bamboo

 

Pentru ca ne dorim sa profitam cat mai placut de zilele libere de Rusalii, am pregatit pentru dumneavoastra o vacanta in care peisajele cu plaje insorite, la care cu totii visam, sau pe care le-am vazut prin filme, sa devina o realitate imediata. Desi stim ca este o destinatie mai indepartata si am vrea sa ne putem teleporta in acest paradis tropical, credeti-ne ca merita tot efortul. La tehnica teleportarii inca mai lucram, dar peisajele de vis pe care vi le propunem sunt reale, in Thailanda, mai exact in Krabi, intr-un golf mirific de pe malurile insorite ale Marii Andaman. Veti avea ragazul sa va rasfatati, sa va bucurati de tot ce va inconjoara, sa explorati fiecare coltisor al paradisului insulelor si sa va intoarceti revigorati si relaxati!

 

Perioada: 20.06 - 29.06.2024

 

Ziua 1 / 20.06.2024: Bucureşti - Doha

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 16:30 (in fata ghişeului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 222 (18:45 / 23:15).

Ziua 2 / 21.06.2024: Doha - Phuket - Krabi

Din Doha se va pleca spre Phuket cu zborul QR 840 (02:40 / 13:45). Dupa sosirea in Phuket vom fi transferati in Krabi pentru cazare la Hotel Aonang Princeville Villa Resort & Spa 4* (sau similar 4*) camere deluxe.

Ziua 3 / 22.06.2024: Krabi

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru a va bucura de minunatele plaje de la Marea Andaman, de apele sale turcoaz, sau de multiplele optiuni de petrecere a timpului: plimbari cu barca in largul marii, snorkeling şi scufundari pentru incepatori şi profesionişti etc.. Cazare la Hotel Aonang Princeville Villa Resort & Spa 4* (sau similar 4*) camere deluxe.

Ziua 4 / 23.06.2024: Krabi - Insula lui James Bond - Krabi

Mic dejun. Timp liber pentru plaja, odihna, activitati individuale sau optional, excursie de 1 zi cu dejun inclus la Insula lui James Bond, situata la vest de coasta Thailandei, langa Golful Phang Nga. Numele real al insulei este Ko Tapu, fiind de fapt un monolit de piatra, inalt de 20 de metri, care se afla la aprox. 200 m distanta fata de o pereche de insulite numite Ko Khao Phingkan. Va veti imbarca in barci rapide cu care va veti indrepta spre Ko Tapu unde va veti edifica de ce aceste taramuri au fost alese pentru a fi folosite intr-una din peliculele James Bond. Peisajul este greu de egalat cu oricare altul de pe pamant, iar de cand a aparut filmul, Golful Phang Nga Bay, initial necunoscut lumii largi, a devenit o atractie turistica in adevaratul sens al cuvantului. Veti explora apoi pesterile ascunse, unde veti putea admira interesantele forme ale stalactitelor si stalagmitelor. Va veti deplasa in continuare spre partea de nord a golfului, intr-o zona cu peisaje de o frumusete rara, nealterate si aproape virgine, unde veti vedea lagune spectaculoase si paduri de mangrove. Dupa un dejun traditional veti pleca spre Koh Noak unde va veti putea relaxa si inota. intoarcere in Krabi pentru cazare la Hotel Aonang Princeville Villa Resort & Spa 4* (sau similar 4*) camere deluxe.

Ziua 5 / 24.06.2024: Krabi - excursie in jungla

Mic dejun. Timp liber pentru plaja, odihna, activitati individuale sau optional, excursie cu dejun inclus in jungla, in Parcul National Khao Nor Chu Chi pentru a admira natura salbatica. Veti ajunge intai la piscinele naturale cu apa termala, o buna ocazie pentru a inota. Turul va continua cu o plimbare prin jungla si o oprire la Piscina de Smarald, o piscina naturala cu apa cristalina. Pauza pentru dejun picnic. in continuarea zilei veti vizita Templul Tigrului, un centru cultural si de meditatie, situat in varful unui munte la care se ajunge urcand peste 1000 de trepte si la baza caruia se afla o pestera. intoarcere in Krabi pentru cazare la Hotel Aonang Princeville Villa Resort & Spa 4* (sau similar 4*) camere deluxe.

Ziua 6 / 25.06.2024: Krabi - Turul celor 4 insule - Krabi

Mic dejun. Timp liber pentru plaja, odihna, activitati individuale sau optional, excursie de ½ zi - Turul celor 4 Insule, cu dejun picnic inclus. Veti avea ocazia sa vedeti Insula Tup, o insula tropicala, ideala pentru snorkeling. Va urma o oprire la Plaja Pranang accesibila doar de pe apa, unde la o distanta de mers pe jos se afla Pestera Princess. Timp liber pentru baie, plaja si explorari individuale. Urmatoarea oprire o veti face la Insula Chicken, denumita dupa forma stancii calcaroase care iese din mare. Aici veti avea posibilitatea de a face snorkeling in apele bogate in corali. Ultima oprire se va face la Insula Poda, bijuterie a Marii Andaman, cu plantatii pitoresti de bambus, dar si stanci maiestoase marginite de plaje lungi si frumoase. Dejun picnic pe plaja. intoarcere in Krabi pentru cazare la Hotel Aonang Princeville Villa Resort & Spa 4* (sau similar 4*) camere deluxe.

Ziua 7 / 26.06.2024: Krabi - Insulele Phi Phi si Insula Bamboo - Krabi

Mic dejun. in aceasta zi veti avea timp liber pentru plaja, odihna, activitati individuale sau veti putea face optional o excursie de neuitat, de 1 zi, cu dejun inclus la Insulele Phi Phi si Insula Bamboo. Va veti indrepta spre faimoasele insule Phi Phi care se afla la o distanta de aprox. 45 de minute de Krabi, pe care o veti parcurge rapid cu barca de mare viteza. Phi Phi este de fapt un arhipelag din Marea Andaman considerat a fi unul dintre cele mai frumoase din lume, ce face parte din Nopparattara - Koh Phi Phi National Park, o zona abundenta in corali cu o viata marina uimitoare. Cu munti si stanci de calcar, pesteri si plaje lungi de nisip alb, insulele reprezinta un "vis" tropical, inconjurat de ape limpezi de culoare verde si albastru, palmieri si vegetatie luxurianta. Timp liber in Tonsay Bay unde veti face o pauza pentru dejun, plaja si inot. Veti pleca apoi spre Pestera Viking unde veti face un tur al pesterei cu peretii decorati cu picturi stravechi, dupa care va urma vizita in Golful Pi Leh, o frumoasa laguna de o frumusete desavarsita cu faleze de calcar inalte. intoarcere in Krabi pentru cazare la Hotel Aonang Princeville Villa Resort & Spa 4* (sau similar 4*) camere deluxe.

Ziua 8 / 27.06.2024: Krabi

Mic dejun. Timp liber pentru plaja, odihna, activitati individuale etc.. Cazare la Hotel Aonang Princeville Villa Resort & Spa 4* (sau similar 4*) camere deluxe.

Ziua 9 / 28.06.2024: Krabi - Phuket - Doha

Mic dejun. Camerele sunt disponible pana la ora 12:00 (exista posibilitatea de a rezerva camera pentru "late check-out", contra cost, cu minim o luna inainte de inceperea circuitului). Aproximativ la ora 19:00 vom pleca spre aeroportul din Phuket pentru zborul spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 841 (02:15 / 05:00).

Ziua 10 / 29.06.2024: Doha - Bucureşti

Sosire la Doha la ora 05:00, de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul QR 221 (08:15 / 13:15).

 

TARIF: 1740 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 280 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup de minim 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se va majora cu 90 euro/pers.)

 

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Doha - Phuket şi retur cu compania Qatar Airways

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale (pot suferi modificari)

- 7 nopti cazare cu mic dejun in Krabi la Hotel Aonang Princeville Villa Resort & Spa 4* (sau similar 4*) camere deluxe

- transferurile, tururile şi excursiile mentionate in program

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxa de viza pentru Thailanda: 2500 bhati (aprox 80 usd/pers.) se achita la fata locului (se obtine la sosirea pe aeroportul din Phuket)

- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

- supliment demipensiune (7 cine la restaurantul hotelului): 290 euro/pers. care se va achita la agentie

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacşişuri: 10 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajişti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacşişurile nu se refera si la excursiile optionale)

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local:

· Excursie de 1 zi cu dejun inclus la Insula lui James Bond: aprox. 110 euro/pers.

· Excursie de 1 zi cu dejun inclus in jungla: aprox. 60 euro/pers.

· Excursie de ½ zi cu dejun picnic inclus - Turul celor 4 insule: aprox. 60 euro/pers.

  • Excursie de 1 zi cu dejun inclus la Insulele Phi Phi: aprox. 80 euro/pers.

 

NOTA: Taxele de intrare in parcurile nationale nu sunt incluse, intre 300-400 THB (aprox. 8-11 euro), se vor achita individual la fata locului.

ACTE NECESARE:

- paşaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

- 2 fotografii color recente 3,5 cm x 4,5 cm

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul işi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

NOTA

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turiştilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfaşoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale şi la itinerar cu observatia ca nu are calificarea şi atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate şi ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie in functie de disponibilitati şi la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat in program

- agentia işi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depaşirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-şi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turiştilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turiştilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele şi pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce şi ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada şi evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreşte (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original şi acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii au nevoie de paşaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala şi cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata şi in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>